Dió csontritkulás ellen!

A csontritkulás ma már népbetegségnek számít, becslések szerint Magyarországon a lakosság 20 százaléka érintett, az ötven év feletti nők között pedig ennek sokszorosa a veszélyeztetett. Oka a kalcium-foszfor arány eltolódása, valamint a túlzott fehérjebevitel fokozza a csontritkulás kialakulásának lehetőségét. A megoldás kézenfekvőnek tűnik: több kalciumot és kevesebb fehérjét kell fogyasztani. A kalciumban gazdag tejtermékek fogyasztása jó ellenszer, azonban kevesen tudják, hogy kiválóan megfelel erre a célra a dió, amelynek egy dekagrammja 202 milligramm kalciumot és 18,6 milligramm fehérjét tartalmaz. (Összehasonlításképp: 10 dkg csirkehús csak 5 mg kalciumot tartalmaz, tehát 4 kilogrammot kéne megenni, hogy a 10 dkg dióval megegyező mennyiségű kalciumhoz jusson a szervezetünk.) Kiváló, gyerekeknek is ajánlott ital készíthető belőle: 10 deka diót 1 liter vízzel és 1-2 kanál mézzel turmixoljuk össze.

Új Dn 2oo3

Top Termékeink

GLUTÉNMENTES TERMÉKEK

BIO KOZMETIKUM

ÉLESZTŐ NÉLKÜLI KENYÉR (sváb pékség)

ÉLESZTŐ NÉLKÜLI KONTYOS KENYÉR (piszke)

ANTI KANDI KENYÉR POR 500gr (natura)

BURGONYALISZT 500gr (natura)

MAGYAROS TÖNKÖLYÖS GABONARÚD

SZÓJA BURIZER

VEGA NÖVÉNYI ZSÍR (BIOPONT)








Szállítás/Rendelés

Válasszon termékeink közül, és ha nincs az üzletünkben beszerezzük, rövid határidőn belül!

Top termékeinken kívül beszállítóink teljes termékpalettájáról is természetesen választhat, ám ez esetben rendelését a Kapcsolat menüpontot használva véglegesítse telefon vagy e-mail segítségével.